Clemens2017-06-18T10:18:14+00:00

Oud Valkenburg 2013

Ik ben onderzoeker, niet alleen vanuit de sociale wetenschappen, maar ook in mijn schrijven: graag op zoek naar nieuwe wegen.

In oktober 2012 debuteerde ik bij Zilverspoor met ‘Uit de duisternis neergedaald’, een eigenwijze roman waarin zowel de hoofdpersoon als de lezer worstelt met ‘de’ werkelijkheid. In oktober 2013 verscheen van mij de psychologische thriller ‘Een vloek uit Kyrgyzstan’, en in april 2014  ‘Wie noemde haar zwak?’ met zelfoverwinning als thema. In februari 2016 verscheen bij Brave New Books mijn vierde boek: ‘Zinneling‘.

Tijdens mijn studie (1979 cum laude afgestudeerd in Tilburg)  had ik vooral aandacht voor de menselijke geest. Misschien omdat ik al snel ten prooi viel aan psychische problemen. Die kwam ik te boven, en de ervaringen kwamen van pas in mijn latere loopbaan als schrijver. Vormden psychische problemen het voornaamste thema van mijn debuutroman ‘Uit de duisternis neergedaald’, in mijn volgende boeken verschoof de aandacht naar andere kanten van de menselijke geest. Mijn werk bevat altijd een diepere laag waarin mensen worstelen met zichzelf of met hun overtuigingen. Ik schrijf dan ook graag ‘thrillers met inhoud’, waarin weinig vanzelfsprekend is.

Als onderzoeker werkte ik in de sectoren gezondheidszorg, machine-industrie, verlichting, hartkleppen, openbaar vervoer en het bankwezen. Ik ben sinds 1981 getrouwd en woon met mijn gezin in Eindhoven. Naast het schrijven ben ik  druk met ander werk tot en met juni 2017: in de Bijlmer (niet de bajes). Tegenwoordig schrijf ik vooral gedichten. Andere passies dan schrijven: meditatie (Kriya yoga), Tai Chi en fotografie. Ik ben lid en webmaster van de vereniging Schrijverscontact. Terugkerende thema’s in mijn boeken: onzekerheid over wat werkelijkheid is, schizofrenie, zelfoverwinning, steun in het geestelijke domein.
Geboortedatum: 23 december 1954
Geboorteplaats: Waalwijk (Nederland)

Anagrammen van ‘Clemens van Brunschot’:
– Bosmens vruchtenclan
– Ben man. Censors, vlucht!
– Onmens bevrucht clans

Reageren? Graag! Dat kan op de pagina ‘Contact/Nieuws’. Inschrijven voor de nieuwsbrief ook.