Experimenteel gedicht

Experimenteel gedicht

Met onderstaand gedicht was ik genomineerd voor de Nieuwegeinse Literatuurprijs (van het poëzietijdschrift Opspraak), waarvan de uitslag op 26 januari 2012 was. Prijswinnaar werd ik er niet mee, maar het was in het nieuwe ‘Stadshuis’ erg professioneel en prettig. En gelukkig ging het voorlezen goed, want dat valt nog niet mee als (de vette) woorden zowel in de vorige als de volgende zin een functie hebben. Ik heb het bij één rondje gelaten, maar je kunt het gedicht (circulair, rechtsom) blijven dóórlezen. Je kunt wel zien dat ik de dingen graag op mijn manier doe en nieuwe wegen zoek. Misschien is dat niet de beste manier om prijzen te winnen. Behalve bij die Querido schrijfwedstrijd rond schrijver Peter Drehmanns, want die zit óók zo in elkaar.

Hieronder nog een foto van mijn voordracht, gemaakt door belangstellende Jane Kalka. Helemaal rechts zittend nog een glimp van mijn schrijfcollega Anaïd Haen, die in de categorie Proza de aanmoedigingsprijs (derde prijs) in de wacht sleepte.

By | 2016-10-22T13:32:47+00:00 vrijdag 27 januari 2012|3 Comments

About the Author:

3 Comments

 1. Betty Franke (ArtemisiA) 2 februari 2012 at 11:38

  Het is even wennen, maar ik vind het heel erg mooi. Ik houd wel van een experimentje. Als je het gedicht leest, gaat het er volgens mij om dat je de juiste cadans weet te vinden. En je moet je vooral niet laten afleiden door die ellebogen links en rechts 😉

  Complimenten Clemens!
  (http://www.arte-mi-sia.com)

 2. Clemens 27 januari 2012 at 12:56

  Dank je wel, Corina. Door veel te oefenen en met intonatie/nadruk/minieme pauzes lukte het goed met de vette woorden één keer.

 3. Corina Becker-Jacobse 27 januari 2012 at 12:23

  Hoi Clemens,

  Het staat je goed hoor, achter zo’n microfoon. Wen er maar vast aan, straks als je boek uitkomt zul je nog wel eens vaker moeten…

  Ik blijf dit een geweldig gedicht vinden, heb hem gisteren nog eens geprobeerd met de dik gedrukte woorden 2x noemen, maar dat valt ook niet mee.

  groeten,
  Corina

Comments are closed.