De Goedmaker (7) Nieuwe redactierondes

Dag blogvrienden,


Het is een tijdje stil geweest rond mij en het werk aan mijn nieuwe boek. De hoogste tijd om je op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen.

Ik schreef drie lange hoofdstukken (samen ongeveer 40.000 woorden) onder begeleiding van Pim Wiersinga, die me erg goed help om het te schrijven zoals het geschreven diende te worden. Vervolgens hebben mijn proeflezers me heel goed geholpen. Daarna heeft het manuscript nog twee redactierondes ondergaan: door Eisso Post en door Danielle Hermans. Beiden hebben heel veel goede ideeën aangedragen voor meestal kleine maar in sommige gevallen grote verbeteringen. Die heb ik in laatste instantie natuurlijk eigenhandig aangebracht. Interessant hoe een andere redacteur toch weer andere dingen ziet.
Komende week ga ik het resultaat nog eens van papier lezen en dan kan het verder. Het gaat dan naar een bevriend auteur, die het manuscript onder de aandacht zal brengen van … (ja, dat kan ik in dit stadium nog niet vertellen).

Ik heb mijn draai goed gevonden binnen Schrijverscontact, een vereniging van auteurs met ‘een christelijke levensvisie’, zoals het tegenwoordig omschreven wordt. Binnenkort heb ik daar een nieuwtje over, maar voor nu volsta ik vooral met te zeggen dat ik daar veel nuttige feedback krijg op mijn gedichten. Voorheen nam ik – naast de voor- en de najaarsvergadering – deel aan de Verhalendag van de prozaschrijvers, maar ik heb een switch gemaakt naar de dichters binnen de vereniging. Die hebben tweemaal per jaar een Gedichtendag. En ik schrijf – na de cursus die ik bij Wilma van den Akker gevolgd heb – enkele keren per jaar met graagte een gedicht. Ik doe dit jaar ook mee aan twee dichtwedstrijden: de Raadselige Roos en de Turing Gedichten Wedstrijd. Op de Verhalendag van Schrijverscontact kwam ik meestal met een eerste hoofdstuk van een nieuw boek, want ik ben niet echt een verhalenschrijver. Een uitzondering was mijn oude, opgepoetste verhaal ‘De Buurtwachter’, dat je voorlopig nog even kunt lezen op http://www.schrijverscontact.nl/clemens-van-brunschot/

Ik houd je op de hoogte.

Hartelijke groet,

Clemens

By |2016-10-22T13:32:42+00:00vrijdag 25 september 2015|8 Comments

About the Author:

8 Comments

 1. Jos Stouthart 27 september 2015 at 19:50

  Dag Clemens. Kunnen we naast een nieuw boek, straks ook een gedichtenbundel van je tegemoet zien? Veel succes in ieder geval en bij deze opteer ik alvast voor je nieuwe boek en mocht het er van komen je gedichtenbundel.

  • Clemens 27 september 2015 at 19:57

   Ha die Jos. Dank je voor het vertrouwen. Hartstikke leuk, man.

 2. Wemmie Wolf 25 september 2015 at 19:10

  Dag Clemens,

  Veel succes met het vervolmaken van je boek. Benieuwd!

  Hartelijke groet, Wemmie

  • Clemens 25 september 2015 at 19:47

   Dank je wel, Wemmie. Het is een heel project, maar ik ben vol vertrouwen. Vervolmaken, ja, dat is wat ik graag wil.

   Clemens

 3. Greetje Hendriks 25 september 2015 at 17:49

  Hoi Clemens, zie erg uit naar je nieuwe boek. Groetjes Greetje.

  • Clemens 25 september 2015 at 19:46

   Ik ook, Greetje 😉 Dank je!

 4. michelle 25 september 2015 at 16:54

  Klinkt allemaal prima, Clemens. Ik wens je veel succes! 🙂

  • Clemens 25 september 2015 at 17:07

   Dank je wel, Michelle! Jij ook veel succes met je gedichten!

Comments are closed.