Nominatie poëzieprijs

Nominatie poëzieprijs

Gisteren kreeg ik het goede nieuws dat ik genomineerd ben voor de poëzieprijs in het kader van de Nieuwegeinse Literatuurprijs (in samenwerking met het tijdschrift Opspraak). Mijn gedicht heet ‘Een rondje rechtsom met Kafka’ en is nogal apart. Ik mag het nog niet publiceren. Wel heb ik het naar mijn blogvrienden gestuurd.

Op 26 januari 2012 is de uitslag. Er waren 81 poëzie-inzendingen (ik weet nog niet hoeveel nominaties er zijn). Voor de prozaprijs waren er 52 inzendingen.

De winnaar zal op 26 januari zijn/haar gedicht voordragen. Als ik dat ben, moet ik goed geoefend hebben, want het is een (letterlijk) nogal uitputtend gedicht. 😉

By | 2016-10-22T13:32:47+00:00 woensdag 14 december 2011|5 Comments

About the Author:

5 Comments

 1. Clemens 5 februari 2012 at 07:54

  Hoi Jan,

  Leuk dat je schrijft. Het is heel goed om voor te dragen, denk ik. Maar ik moet bekennen dat ik vooral een schrijver van romans ben en dat dit de eerste keer was in mijn volwassen jaren dat ik een gedicht voordroeg. Dat gezegd zijnde, in Eindhoven zijn vaak mogelijkheden om voor te dragen. Volg daarvoor http://www.040schrijvers.nl/nieuwsarchief001welkom.htm.
  Zoiets zal er misschien ook zijn in ’s Hertogenbosch, waar jij vlakbij woont. In Amsterdam en Utrecht moet het toch barsten van de mogelijkheden om een gedicht voor te dragen? Misschien even zoeken op ‘schrijverscafé’, ‘open podium’ of zo?

 2. Jan 4 februari 2012 at 09:44

  Hallo Clemens,

  Gefeliciteerd met de ontwikkelingen! Ik zou je een vraag willen stellen….
  Ik ben rechtenstudent maar van binnen dichter, mijn gehele leven al, maar heb er nooit iets mee gedaan.
  Weet jij waar een beginneling die publiek zoekt, als ik, mijn gedichten kan voordragen? is er een succesvolle manier van aanpak, bijvoorbeeld speciale plekken in Amsterdam waar open mic avonden gehouden worden? Ontzettend bedankt en succes!

 3. Clemens 22 december 2011 at 06:02

  Heel erg leuk van jullie. Fijn om zulke reacties te krijgen.
  Iris (Miss Moneypenny), het is gelukt, dat eerder afleveren van Amy!

 4. Paperona 19 december 2011 at 14:22

  Gefeliciteerd! Zal je blog in de gaten houden om het gedicht ooit eens te lezen!
  (http://www.ilcavallobianco.wordpress.com)

 5. Miss Moneypenny 14 december 2011 at 20:23

  Gefeliciteerd! Wat heb je dat ontzettend goed gedaan Clemens, ik ben plaatsvervangend trots op je. Dit is een juweeltje en ik denk wél dat je een goede kans maakt op die prijs. Zeg maar tegen je dochter dat ze moet proberen de kleine iets eerder af te leveren. 😉
  (http://www.missmoneypennyblogs.nl)

Comments are closed.