Ga naar de inhoud

3 dingen die je kunt doen om inbrekers buiten de deur te houden

  • admin 

Je woning is jouw persoonlijke omgeving, waar ongenodigde gasten niet welkom zijn. Echter zijn de inbrekers tegenwoordig slimmer dan ooit en weten ze in bijna elke woning binnen te komen, of je dat nu wilt of niet. Maar er zijn wel dingen die je kunt doen om de inbrekers af te schrikken of te helpen inbrekers te pakken voordat er daadwerkelijk is ingebroken. In dit artikel geef ik je hiervoor enkele tips. 

Zorg dat je woning onaantrekkelijk wordt om in te breken

Je denkt misschien dat als jij de deur netjes achter je dicht trekt en je de ramen goed dicht doet dat jouw huis onaantrekkelijk is om in te breken, maar inbrekers laten zich tegenwoordig nergens meer door tegenhouden. Zorg er daarom voor dat je er alles aan doet om jouw woning onaantrekkelijk te maken. Er zijn bepaalde dingen die inbrekers namelijk wel afschrikken. Denk hierbij aan het leggen van halfverharding, zoals grind, of aan het plaatsen van camera’s. Ook is het verstandig om ervoor te zorgen dat je voor- en achterdeur altijd overzichtelijk zijn voor buren. 

Zet de inbrekers in de spotlight

Het ophangen van camera’s die niet werken kan al helpen de inbrekers af te schrikken, maar wanneer ze ook daadwerkelijk werken helpt dat nog meer. Mochten de inbrekers toch in beeld komen, dan heb je ze er direct opstaan en kun je dat doorgeven aan de politie, nog voor er is ingebroken. Ook bewegingssensoren die aangesloten zijn op een schijnwerper of lamp kunnen helpen. Hierdoor zet je de inbreker echt in de spotlight en dat vindt de inbreker niet leuk. Dit is dan ook een reden om er snel weer vandoor te gaan. 

Bel direct als je iets verdachts ziet

Veel mensen bellen niet direct de politie als ze iets verdachts zien in de straat, maar het is beter om dit wel te doen. Wanneer je dit namelijk laat en er wordt later wel ingebroken, dan ben je al te laat. Door de politie in te lichten van wat je hebt gezien kan de politie ook meekijken en opletten in de buurt. Ook kan het helpen om het met buren te bespreken als je iets verdachts hebt gezien. Soms hoeft iets helemaal niet zo verdacht te zijn, maar als meerdere buren hetzelfde hebben gezien, kan het zeker geen kwaad even een melding bij de politie te maken.