De documentatie vereist voor orgelbouwers

Kerkorganen zijn uniek in het feit dat ze een centrale schacht en twaalf spillen of klokken hebben op een lange stengel.

Deze klokken zijn niet gemaakt van metaal, maar zijn in plaats daarvan bedekt met lood of koperen plating. De leiding is transparant, zodat wanneer de bel de spil toeslaat, het een hard sissend geluid maakt. De kerkorgelbel, zoals zijn naam betreft, wordt gespeeld door de organist in plaats van de congregatie.

Kerkorganen zijn muzikale instrumenten die geluid produceren door onder druk staande lucht te dwingen in de holle orgaanpijpen gekozen uit een conventioneel toetsenbord. De leidingen worden geleverd in een serie genaamd spindels, die elk een uniforme timbre en tonale kwaliteit bezitten via de keyboards-kompas Rose. Er zijn verschillende soorten kerkorganen beschikbaar voor de muzikale ambacht. De meest bekende typen zijn de operateur, dirigent, commercieel en gotisch.

De operatie is het meest voorkomende type hauptwerk kerkorgaan dat geschikt is voor beginners. Een O-vormige klok van staal of aluminium is bevestigd aan het uiteinde van de pijp. Het lichaam van deze bel is ontworpen om op en neer te gaan met het produceren van een constante toon, die gemakkelijk te regelen is via een aantal kleppen op het lichaam. Het andere onderscheidende kenmerk van een actief orgel is de grote schaalconstructie. De sleutels zijn op dezelfde manier gerangschikt als die welke in een klassiek orgaan worden gebruikt, zodat het instrument gemakkelijk kan worden onderscheiden van de klassieke.

Commerciële orgelmuziek is veel populair bij de rangen van professionele organisten vanwege de beschikbaarheid en betaalbaarheid.

In tegenstelling tot de klassieke orgels wiens constructie zich leent voor complexere ontwerpen, zijn commerciële instrumenten relatief eenvoudig in ontwerp. Dit maakt ze zeer aan te passen aan een reeks orgelsamenstellingen en -stijlen. In tegenstelling tot de meer uitgebreide klassieke stijlen, heeft de meeste hedendaagse kerkorgelmuziek slechts twee staven met eenvoudige dia- en afgifte-mechanismen.

Gotische organen werden in eerste instantie in kerken gebruikt in het begin van de 20e eeuw. Ze worden gekenmerkt door een grote bellachtige container, vaak versierd met pictogrammen die de drie-eenheid afschilderen. Ze zijn vergelijkbaar met barokstijlen in hun gebruik van complexe versieringen. Hoewel ze vaker voorkomen in de klassieke genres, worden ze ook gebruikt in kamermuziek en in hedendaagse composities. Ze zijn geëvolueerd van de traditionele dubbele belgelegenheid naar een meer symmetrisch five-bel chime-ontwerp.

Kerkorganen kunnen ook worden gecategoriseerd in twee hoofdcategorieën: het eenvoudige en de dubbelbellen. Simpele klokken worden meestal uit hout gebouwd met twee klokken gepositioneerd aan het einde van elke bel-sectie. Dubbele klokken, aan de andere kant, zijn vervaardigd uit twee verschillende materialen en kunnen van verschillende stijlen zijn. De documentatie vereist voor beide typen is afhankelijk van het specifieke orgaan. Kerkorganen zijn een lange weg afgelegd sinds hun nederige begin.

Lees meer op deze webpagina: Noorlander Orgels