Ga naar de inhoud

De warme zomers doorkomen met een opzetzwembad

  • admin 

Ook Nederland begint enorm warme zomers door te maken. Het is niet langer nodig om je zomer te spenderen in Portugal, Spanje of Turkije; in Nederland kun je hetzelfde zomerse gevoel krijgen. Dit kan dan bovendien in je eigen huis en tuin. Hier gebruik van maken is sterk aan te raden, maar dan zul je wel wat dingetjes moeten regelen. In deze blog lees je wat je hiervoor kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een opzetzwembad?

Opzetzwembad in je tuin

Een opzetzwembad in je tuin geeft je dat echte zomerse gevoel. Lekker badderen in een opzetzwembad wanneer het 35ºC is, is een ware must-have. Maak het extra lekker voor jezelf door een cocktail in te schenken en een luchtbedje op te pompen. 

Het kiezen van de beste plaats voor je opzetzwembad is net zo belangrijk als het opzetzwembad zelf. Een ervaren zwembadinstallateur kan je waardevolle informatie geven, maar houd ook rekening met de volgende tips voor het plaatsen van je zwembad: 

  • De zon: Profiteer van gratis zonne-energie door een zwembadlocatie te kiezen die open is naar de zon en ver weg van bomen. Zo warmt niet alleen het water op, maar verminder je ook het aantal bladeren dat in het zwembad valt.
  • Blokkeer ook de wind. Als je een opzetzwembad neerzet op een winderige locatie, verdampt het water veel sneller, waardoor je steeds water moet toevoegen om het juiste niveau te handhaven. Harde wind kan ook zorgen voor een onaangenaam koel gevoel als je nat bent. Maak een windscherm door een houten hek te plaatsen, of door je opzetzwembad simpelweg uit de wind te plaatsen. 
  • Plaats het zwembad daarnaast niet onder bovengrondse telefoon- of elektriciteitskabels, of direct boven ondergrondse rioleringen of elektriciteitskabels. 
  • Bouw het zwembad ook waar mogelijk in het zicht van het huis. Op die manier kun je de zwemmers in de gaten houden, zelfs als je binnen bent. Dit is vooral handig als je kinderen hebt.

Er op uit

Ga er ook even lekker op uit. Een vakantie in eigen land kan hartstikke leuk zijn. Een weekendje Scheveningen, een midweek naar de Waddeneilanden; Nederland heeft best veel leuks te bieden wat betreft vakantiebestemmingen. Je moet even goed zoeken naar het plekje wat jou het comfort en het vakantiegevoel geeft wat je zoekt, maar dan heb je wel wat.

Afkoelen op een warme zomerdag

Naast een opzetzwembad, kan ook een airco een geschenk uit de hemel zijn in de zomer. Maar omdat ze redelijk wat energie verbruiken en de aanschafkosten hoog zijn, is het goed om ervoor te zorgen dat je ze optimaal benut. Omdat warmte opstijgt, bevindt de koelste lucht in huis zich op vloerniveau. Richt de airco daarom vooral op de hoge gebieden in de kamer. Zo wordt koelere lucht van de muur terug de kamer in gestuwd, waar het zich mengt met warme lucht om de temperatuur te helpen afkoelen. Als je een timer op je airco hebt, is dit een geweldige manier om ervoor te zorgen dat hij alleen aanstaat als dat nodig is, en zo energie helpt te besparen.