Een kraanwaterfilter en een remineralisatiefilter voor het hele huis zijn uw beste keuzes

Kraanwater in Nederland vervuild | Blog | Vrij NatuurlijkHuiseigenaren vertrouwen al jaren op filters om hun water schoon en zuiver te houden. Zolang het schoon genoeg was om te drinken, was er geen reden om na te denken over het filteren van meer van het water in het huis. Er zijn nu nieuwe redenen om precies dat te doen.

Naast de voordelen van het drinken van schoner water, zijn er ook andere gezondheidsvoordelen te behalen. Enkele daarvan zijn het behandelen van keelpijn, het gezond houden van haar en nagels en het beschermen van de huid tegen agressieve reinigingsmiddelen. Maar het filteren van de watertoevoer levert nog een ander voordeel op.

In de meeste huizen kan een standaard gootsteen ongeveer twee liter water bevatten.

Door net zoveel water per keer te filteren, kunt u de hoeveelheid water die in uw wasmachine of afwas gaat, verminderen. Hoewel sommigen beweren dat het minder effectief is dan een waterfilter van volledige grootte, is het nog steeds een belangrijke stap om de kwaliteit van uw leidingwatervoorziening te verbeteren. Door alleen de leidingwatervoorziening te filteren, profiteert u van een systeem dat veel van de stoffen en chemicaliën uit uw water verwijdert. Hoewel ze in vele vormen verkrijgbaar zijn, filteren de meeste kraanadapters, onder-de-gootsteenunits, karaffen en zelfs aanrechtfilters allemaal dezelfde hoeveelheid water, waardoor u schoon, fris smakend, natuurlijk water krijgt.

Hoewel er veel verschillende methoden voor het filteren van water zijn, zijn de meest populaire en effectieve osmose en ultraviolette stralingsfiltratie. Elk van deze biedt een relatief goedkope filter voor uw huis. Omgekeerde osmose werkt door water door een semi-permeabel membraan te laten passeren. Het semi-permeabele membraan houdt deeltjes zoals vuil, stof, zand, roest en andere schadelijke stoffen tegen. De filtratie van ultraviolette straling werkt door chemicaliën zoals herbiciden en pesticiden te verwijderen.

Naast het filteren van water, is een ander voordeel van het zuiveren van uw drinkvoorraad het verwijderen van chemicaliën uit de lucht. Luchtvervuiling is ook een groeiend probleem, vooral omdat zoveel mensen zoveel tijd binnenshuis doorbrengen. Een airconditioner of ontvochtiger kan schadelijke irriterende stoffen, geuren en verontreinigende stoffen verwijderen en tegelijkertijd het vochtgehalte van de kamer verminderen. Dit vermindert de noodzaak om een luchtbevochtiger of airconditioner te gebruiken. Zowel de airconditioner als de luchtbevochtiger zijn gecertificeerd door de NSF (National Sanitation Foundation) en moeten een indicatielampje hebben om u te laten weten of het systeem naar behoren werkt of niet.

Bij het kiezen van een filtratiesysteem zijn er veel opties beschikbaar.

U kunt een op een kraan gemonteerd filter kiezen, onder de gootsteen, een aanrechtfilter of zelfs een remineralisatiefilter voor het hele huis. Als u al deze opties overweegt, moet u er ook rekening mee houden dat de meeste apparaten geen chloor of andere chemicaliën verwijderen, maar dat ze de smaak en geur van uw water verbeteren. Daarom beschermt u bij het kiezen van een filtersysteem niet alleen uw gezondheid, maar verbetert u ook de aantrekkingskracht van uw huishouden.

Het remineraliseren van uw kraanwater is gemakkelijk en goedkoop. Omdat kranen om de paar jaar worden vervangen, is het slim om een goed merk aan te schaffen dat is gecertificeerd door de NSF. Na installatie profiteert u van de voordelen van verbeterde smaak en geur, verwijdering van giftige verontreinigingen en vermindering van bacteriën en chloor. Deze waterfilters zijn onderhoudsvrij en gaan meerdere jaren mee. Als u al deze voordelen en de kosten van het gebruik van kranen om water te filteren en te zuiveren in overweging neemt, is een remineralisatiefilter voor het hele huis wellicht de beste oplossing.

Klik hier voor meer informatie: https://vrijnatuurlijk.nl/