Ga naar de inhoud

Handige apparatuur voor het onderhouden van een grote tuin

  • admin 

Leuk hoor, een grote tuin maar dit kan erg veel onderhoud opleveren. gelukkig zijn er heel erg veel oplossingen hiervoor, waardoor jij zelf enkel af en toe de dode bloemetjes er tussenuit zou moeten knippen, tenzij je natuurlijk een tuinman inhuurt.

Automatisch vers gemaaid gras

In het geval jij veel gras in je tuin hebt liggen is het handmatig bijknippen of maaien van het gras toch wel erg veel werk. Hiervoor zijn vele oplossingen voor. Zo kun je kiezen voor een grasmaaier waar jij op kan zitten en dus enkel een paar rondje hoeft te rijden om het gras gemaaid te hebben zonder uren achter zo een grasmaaier aan te hoeven lopen.

Bovendien zijn er ook grasmaaiers die volledig automatisch en vaak op een bepaald schema jouw grasmaaien. Zo is de Husqvarna automower hier een perfect voorbeeld van. Dit zijn kleine grasmaaiers die regelmatig jouw gras te maaien. Hiervoor hoef je enkel een laadstation neer te zetten in de tuin en deze in te stellen op een timer en zijn gang laten gaan.

Bewatering van de tuin

Buiten het gras maaien is het ook belangrijk dat, vooral in de zomer, jouw tuin wel groen zal blijven. Dit doen je natuurlijk door het goed water te blijven geven. Hiervoor zijn gelukkig ook meerdere systemen bedacht. Je kunt denken aan het nemen van sproeiers. Vooral voor veel stukken gras is dit de beste optie. Deze zullen jouw gras goed besproeien en laten bloeien.

Maar voor de bijvoorbeeld een grote bak met bloemen en vaste planten erin kun je denken aan een soort irrigatiesysteem voor het bewateren van de planten. Dit zal dan vanuit de bodem water geven en dus niet bovenop de planten. Dit is beter voor bloemen en planten omdat de zon anders de bladeren beschadigd die nat zijn door het sproeien.

Filteren van vijverwater

In het geval dat jij een vijver in de tuin hebt liggen vergt dit ook wat onderhoudt. Natuurlijk is het vers en gezond houden van het water het belangrijkst. Kijk daarom naar een filter voor jouw vijver zodat de viezigheid weg gefilterd kan worden.