Ga naar de inhoud

Kunstbomen aanschaffen voor de tuinen van je woning

  • admin 

Als je binnenkort gaat verhuizen naar een nieuwe woning, dan is het ook nodig om de tuinen van de woning opnieuw in te richten. Veel mensen kiezen ervoor om voldoende groen in hun tuinen aan te brengen, want dat zorgt voor een prachtige uitstraling. Er zijn ook veel mensen die graag groen willen aanbrengen, maar het niet zien zitten om regelmatig de tuinen te onderhouden. Dat is goed te begrijpen, want het onderhouden van tuinen moet je maar net leuk vinden. Een van de beste keuzes die je kan maken, is het aanschaffen van kunstbomen en kunstplanten. Deze bomen en planten leven niet, waardoor ze ook niet onderhouden hoeven te worden. 

Kunstbomen, waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je kunstbomen gaat aanschaffen, zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Een van de zaken waar je rekening mee moet houden, is dat de bomen net zoals levende bomen ingegraven moeten worden. Dat heeft ermee te maken dat kunstbomen niet uit zichzelf blijven staan. Ook is het een optie om kunstbomen in een grote pot te plaatsen, maar de bomen mogen dan niet te lang zijn want anders vallen ze om. Een van de andere punten waar je rekening mee moet houden, is dat zulke bomen vaak van biologisch afbreekbaar plastic of kunststof gemaakt zijn. Je kunt er dus vanuit gaan dat de bomen niet tientallen jaren mee zullen gaan. 

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van kunstbomen?

Als je kunstbomen wilt aanschaffen voor de tuinen of zelfs voor in huis, dan is het handig om te weten waar je het beste kunt wezen voor het aanschaffen van deze bomen. Het is niet aan te raden om hiervoor een bezoekje te brengen aan een tuincentrum. Dat heeft ermee te maken dat de meeste tuincentrums geen kerstbomen verkopen. Mochten ze deze wel verkopen, dan is het assortiment erg klein en heb je dus weinig keuze. Een van de beste keuzes die kunt maken, is het aanschaffen van bomen via het internet. Er zijn talloze webwinkels die zulke bomen verkopen en zij hebben in de meeste gevallen ook een groot assortiment. 

Hulp bij het plaatsen

Veel mensen overschatten kunstbomen en dat is natuurlijk te begrijpen, want zij denken vaak dat de bomen erg licht zijn omdat ze gemaakt zijn plastic of kunststof. Zij schakelen dus ook vaak geen hulp in om de bomen te kunnen plaatsen en dat is de grootste fout die je kunt maken. Ondanks dat de bomen van kunststof op plastic gemaakt zijn, zijn de bomen erg zwaar en kun je ze vaak niet alleen plaatsen. Het is daarom ook verstandig om hulp in te schakelen voor het plaatsen van de bomen. 

Controleer of je een vergunning nodig hebt

Het kan ook voorkomen dat je kunstbomen in je tuin wilt plaatsen die enkele meters hoog zijn. Het is dan ook belangrijk om te weten dat dit niet zomaar mag en dat je daarvoor een vergunning voor moet aanvragen. Dit verschilt altijd per gemeente, dus het kan ook voorkomen dat je helemaal geen vergunning nodig hebt.