Ga naar de inhoud

Maak jouw tuin compleet met Douglas hout

  • admin 

Wil je jouw tuin veranderen? Dan zijn er een groot aantal materialen waar je naar kunt kijken. Ieder materiaal heeft weer een geheel andere uitstraling aan de buitenruimte en kan ook weer andere specificaties met zich meebrengen. Het is daarom van belang dat je goed weet welk materiaal soort het beste bij je past. Een van de opties die je hebt om in de tuin te gebruiken is Douglas hout. Doordat het hout bestand is tegen een groot aantal weersinvloeden kun je er ook meerdere klusprojecten mee uitvoeren. Maar welke projecten kun je dan doorvoeren in de buitenruimte? En welke specificaties komen hierbij kijken?

Een terras en de overkapping met het hout

Het gebruik van Douglas hout kan in eerste instantie voor het ontwikkelen van een mooi terras. Het terras is een belangrijke plek in de tuin, omdat je hier regelmatig zit in de zomermaanden. Ook voor andere jaargetijden is het terras een plek om even helemaal te ontspannen. Het hout kan daarbij als vlonder gebruikt worden, maar ook voor een volledige constructie inclusief overkapping. Door vooraf te bepalen hoe groot jouw terras moet zijn, kun je ervoor zorgen dat jouw buitenruimte geheel naar wens wordt en je ook nog voldoende ruimte overhoudt voor de rest van de indeling van de tuin. Ook de rest van de tuin wil je immers volledig naar wens krijgen.

Een hout beton schutting plaatsen rondom de tuin

Naast jouw terras kun je met behulp van dit houtsoort ook een hout beton schutting creëren. Deze schutting bestaat uit betonpalen en een stevige onderkant, waarna het afgewerkt wordt met de houten delen. Douglas is een van de stevige houtsoorten, waardoor de schutting ook bestand is tegen wind en regen. De schutting is volledig naar wens samen te stellen. Zo kun je de verschillende schuttingdelen in de gewenste afmetingen verkrijgen, maar ook in een bepaalde kleur maken. Zo pas je alles goed op elkaar aan en kun je ervoor zorgen dat jouw tuin tot een mooi geheel wordt. En een bijkomend voordeel van de schutting: je hebt ook voldoende privacy als je buiten zit.

Jouw creativiteit de vrije loop laten gaan

Hoewel een hout beton schutting voor veel privacy zorgt, kan het in het midden van de tuin ook voor een goede afscheiding zorgen. Vooral als je meerdere delen in jouw tuin hebt, die allemaal op een andere manier ingedeeld kunnen zijn. Ook hiervoor kun je kiezen voor schuttingdelen in het midden van de tuin, maar ook het maken van mooie bloembakken met dit houtsoort. Je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten gaan, zodat jouw tuin te allen tijde volledig naar wens is. Ieder klusproject kan jouw tuin een geheel nieuwe uitstraling geven en jou meer plezier geven tijdens de jaargetijden.