Ga naar de inhoud

Tuinkamer voor jou

  • admin 

Tuinkamers zijn een geweldige toevoeging aan de tuin en ze bieden jou of je gezin ook die extra ruimte die om verschillende redenen kan worden gebruikt. Je kunt een schuilplaats in de tuin maken voor je kinderen, zodat ze een plek hebben om te spelen als ze in de tuin zijn, of je kunt ervoor kiezen om een ​​tuinkamer te hebben die een sportschool, studio of klein kantoor is waar je je werk kunt doen. Maar nog leuker is een kamer voor mannen waarin je lekker tv kan kijken, kan poolen en waarin je je oude gokkast kan spelen zoals dit leuke spel.

Wat uw behoeften voor de kamer ook zijn, u wilt absoluut het beste bereiken wat betreft het samenstellen ervan. Een paar tips kunnen nuttig zijn om ervoor te zorgen dat u een functionele ruimte in uw tuin ontwerpt zonder dat de tuin er per se overdreven of overvol uitziet.

Tip 1 – Denk na over de ruimte en positionering van de kamer

Hoe u de ruimte wilt gebruiken, moet leidend zijn voor uw ruimte en positioneringsoverwegingen. Onthoud dat de kamer overal in de tuin kan worden geplaatst, ook als deze niet zo dicht bij uw hoofdgebouw of op het terras is. Je kunt hem juist aan het zicht onttrekken of een zonnige plek kiezen zodat je genoeg licht in de tuinkamer hebt. Als u meer privacy wilt tijdens het gebruik van de kamer, kies dan zorgvuldig de locatie.

Tip 2 – Kies de juiste structuur

Als het gaat om tuinkamers, zijn de structuuropties talrijk. U kunt kiezen uit tenten, glazen kisten, mobiele herdershutten of volledig gebouwde en geïsoleerde kamers. Nogmaals, uw gebruik zou u moeten helpen bepalen wat voor soort structuur het beste is voor uw tuin. De beschikbare grootte in de tuin kan ook worden gebruikt om te bepalen of een mobiele of een semi-permanente constructie het beste is. Er zijn zoveel kant-en-klare oplossingen voor tuinkamers waaruit u kunt kiezen, maar u kunt altijd iets unieks laten bouwen dat aan uw persoonlijke voorkeuren voldoet. Maar welke structuur je ook kiest, denk eraan om rekening te houden met het weer, zodat je een structuur hebt die functioneel blijft tijdens de seizoenen die je het meest nodig hebt.

Tip 3 – Combineer de kamer met de tuin

Uw doel bij het ontwerpen van een tuinkamer is om een ​​visuele stroom te creëren die naadloos is tussen de kamer en de tuin. Kies bouwmaterialen die passen bij het tuinontwerp en artikelen die u in de tuin zou kunnen hebben. Ongeverfd hout past bijvoorbeeld goed bij de buitenomgeving, zeker als je bomen en andere struiken hebt. U kunt ook andere keuzes maken om definitie aan uw structuur toe te voegen zonder dat het er op enigerlei wijze overdreven uitziet.

Naast blenden kun je ook decoraties aan de kamer toevoegen. Levendige heldere kleuren en patronen kunnen buiten heel goed zijn, maar u moet het palet zorgvuldig kiezen. Ga voor verfijnde en relaxte kleuren, maar wees zo gedurfd en opwindend als je wilt. Je kunt ook andere aanvullende keuzes maken, zoals kerstverlichting, lantaarns of kussens om de sfeer in je tuinkamer op te fleuren. Er is zoveel dat u kunt doen om uw tuinkamer tot leven te brengen.