Ga naar de inhoud

Waarom een sauna kopen? Lees het in dit artikel!

  • admin 

Waarom is een sauna kopen een goed idee? Omdat een sauna goed is voor je gezondheid en dus voor jou. Ontspanning is namelijk een van de belangrijkste ingrediënten voor een goede, mentale gezondheid. Maar een sauna kopen doe je ook omdat een dagje sauna goed is voor je lichamelijke gezondheid. Deze manier van ontspannen is namelijk goed voor je huid, hart, doorbloeding en weerstand. Andere manieren van ontspanning? Overweeg de aanschaf van een warmtepomp zwembad!

Goed voor de gezondheid
Een sauna kopen kun je beschouwen als een investering in je gezondheid. De warmte van de sauna zorgt er namelijk voor dat je lichaam begint met zweten. En zweten zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd en afgevoerd worden. Tevens worden bacteriën en andere afvalstoffen via de bovenste lagen van je huid afgevoerd. Een sauna kopen? Of een warmtepomp zwembad? Dan profiteer je hier dagelijks van. Goed idee!

Een sauna kopen of zwemmen in een warm bad, is ook goed voor je hart. Dagelijks een bezoekje brengen aan de sauna in jouw achtertuin is zeer aan te raden. In de sauna warmt je lichaam op waardoor je bloedvaten verwijden. Bovendien verhoogt een sauna je hartslag: Gemiddeld van 60 tot 70 hartslagen per minuut naar 110 tot 120 slagen per minuut. Een sauna kopen of een warmtepomp zwembad doe je dus ook omdat hart getraind wordt en je gezondheid er baat bij heeft. En wist je dat een sauna kopen ook goed is voor je brein? Net als een warmtepomp zwembad voor in jouw achtertuin? Door de blootstelling aan warmte raken je hersenen beter doorbloed waardoor er meer zuurstof in je brein terecht komt.

Warmte maakt je gelukkig
Aaahhh heerlijk! Vanaf het moment dat je de sauna binnenstapt, begint het ontspannen. Wist je dat de warmte van een sauna ervoor zorgt dat je endorfine aanmaakt: een geluksstofje. Een warm bad doet hetzelfde. Een sauna kopen en aanschaf van een warmtepomp zwembad geven je de mogelijkheid meerdere rondes achter elkaar te pakken waardoor je immuunsysteem een flinke boost krijgt. Bovendien gaat de warmte van een sauna spierpijn tegen. Door het verhoogde aantal witte bloedcellen verbetert de doorbloeding van je spieren en herstel je sneller.

Binnen- of buitensauna kopen?
Oké, je gaat een sauna kopen. Kies je voor een binnen- en buitensauna? Voor een buitensauna heb je meestal geen beperkingen op het gebied van ruimte en koop je er eerder een warmtepomp zwembad bij. Een ander voordeel van een sauna kopen voor buiten is dat je onmiddellijk in de frisse lucht bent wanneer je uit de sauna komt. De afwisseling tussen hitte en kou is namelijk van essentieel belang bij een bezoek aan de sauna. Ditzelfde effect biedt een warmtepomp zwembad. 

Een binnensauna vereist minder aanpassingen op het gebied van materialen. Een sauna kopen voor binnen? Dan zie jij het wellicht als een voordeel dat je niet naar buiten hoeft te gaan voor een ontspannen uurtje in huis. Wellicht geeft de aanschaf van de sauna voor in je badkamer net dat extra cachet aan die ruimte.

Denk je ook hieraan?
Een sauna kopen waar je met twee personen van kunt genieten? Overweeg dan een sauna van 200 cm breed bij ongeveer 170 cm diepte. Past dit niet in jouw huis? Je kunt ook een sauna kopen die compacter is of waar je bijvoorbeeld niet in kunt liggen vanwege de kleinere omvang. Ga je een sauna kopen en ook een warmtepomp zwembad? Realiseer je dan dat een goede ventilatie nodig is om eventueel vocht te kunnen afvoeren uit de ruimte. De hoeveelheid vocht is afhankelijk van de hoeveelheid water die je op de kachel gooit. Bio kachels zorgen voor meer vocht in de ruimte wat ook weer moet worden afgevoerd. Ready? Dan nu….. relax!