Ga naar de inhoud

Wat zijn de voordelen van composiet vlonderplanken?

Composiet vlonderplanken zijn een van de vele vlonderplanken die je in jouw tuin kunt leggen. Je kunt deze vlonderplank in veel verschillende varianten krijgen: onder andere bruine planken met een houtnerf of juist moderne grijze tegels met een ribbel erin. Composieten vlonderplanken zijn erg duurzaam, het zijn namelijk sterke tegels gemaakt van kunststofvezel gecombineerd met houtvezel en hebben een natuurlijke uitstraling. Een mooie toevoeging voor elke tuin.

Composiet vlonderplanken zijn milieu vriendelijk

Zoals hierboven al even genoemd zijn composiet vlonderplanken erg duurzaam, dat is een van de redenen waarom de vlonderplanken milieuvriendelijk zijn. Naast dat deze tegels duurzaam zijn, zijn ze ook nog eens recyclebaar en ecologisch. Composiet vlonderplanken kunnen meer dan 10 jaar meegaan, ze zijn namelijk zo sterk dat ze niet vervormen of krom trekken. Doordat de planken zo lang mee gaan, hoeft er minder materiaal beschikbaar worden gesteld. Dit is dus een goede investering voor ieder huishouden. 

Composiet vlonderplanken zijn veilig en kindvriendelijk

Een van de belangrijkste voordelen van composiet vlonderplanken is dat ze veilig en kindvriendelijk zijn. Je wilt natuurlijk dat je tuin zo veilig mogelijk is. Deze vlonderplanken geven geen splinters af, waardoor je kinderen en jij gewoon met blote voeten overheen kunnen lopen. Of als je kleine nog kruipt, kan dit ook zonder problemen over de vlonders. Daarnaast zijn de vlonderplanken veilig omdat ze niet glad worden. Andere houten vlonders worden glad als het heeft geregend, maar deze composieten vlonderplanken blijven stroef. Je kunt dus veilig over je terras lopen zonder uit te glijden. Dat is een geruststellend idee. 

Composiet vlonderplanken zijn onderhoudsvrij

Als je terras eenmaal ligt, wil je er natuurlijk zo min mogelijk onderhoud aan hoeven plegen. Dat is met composiet vlonderplanken niet nodig, want deze zijn onderhoudsvrij. Het is niet nodig om deze vlonderplanken opnieuw te schuren en lakken, dus dat bespaar je jezelf al. Daarnaast is het schoonmaken van deze vlonderplanken ook makkelijk, je kunt het namelijk zo schoon spuiten met een hogedrukspuit. Met ander tuinhout wordt dit afgeraden, maar composiet vlonderplanken verliest zijn kleur niet. Het is wel aan te raden om na het leggen direct het terras goed schoon te maken, zodat je al het vuil van de opslag verwijderd. Daarna kunnen de vlonderplanken er weer een tijdje tegenaan. 

Je kunt de composiet vlonderplanken zelf makkelijk leggen

Een groot voordeel van de composiet vlonderplanken is dat je ze zelf makkelijk kunt leggen. Je hoeft dus niet perse een bedrijf in te huren om je terras te laten plaatsen, dus dat geld houd je lekker in je zak. De terrasdelen zijn makkelijk te monteren. Je kunt de planken ook makkelijk verwijderen zonder de planken te beschadigen. Dit komt omdat de planken een blinde bevestiging hebben. Het is daarom ook makkelijk om één plank er tussenuit te halen om deze eventueel te vervangen.