Ga naar de inhoud

Zo richt jij jouw tuin in vakantiesfeer in

  • admin 

Het liefst heb je het hele jaar het vakantiegevoel. Tijdens de vakantie voelen mensen zich namelijk gelukkiger en relaxter. Ook thuis kan je het vakantiegevoel creëren. Dit doe je onder andere door jouw tuin in vakantiesfeer in te richten. Hoe richt je de tuin dan in? Dat lees je in dit artikel.

Kies een thema

Voordat je kunt beginnen met het inrichten van jouw tuin moet je een thema kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor het thema Hawaï, Bali of Ibiza? Kies een thema dat voor jou persoonlijk voor het echte vakantiegevoel zorgt. Bij het thema Hawaï passen onder andere kleurrijke accessoires, palmbomen en kokosnoten. Bij het thema Bali kan je onder andere denken aan veel groen en Boeddha’s. Bij het thema Ibiza kan je veel van de Bohemian stijl gebruiken, zoals materialen van riet of bamboe. 

Maak een plan

Als je eenmaal een thema hebt gekozen begin je met het maken van een plan. Hierbij kan het helpen om een moodboard of collage te maken. Gebruik bijvoorbeeld Pinterest of tijdschriften om inspiratie op te doen. Bedenk voordat je start wat je budget is. Wil je graag bepaalde dingen in je tuin die nu te duur zijn? Stel dan een periode vast waarin je voldoende geld hebt of begin alvast met een deel van de inrichting die je nu wel kunt betalen.

Neem een thuissauna

In een sauna kom je echt tot rust. Als je een grote tuin hebt kan je een saunahuisje laten plaatsen. Als je geen grote tuin hebt kan je een douchecabine nemen met een sauna erin. Naast het aanschaffen van de sauna moet je ook diverse sauna accessoires aanschaffen. Je kunt hierbij onder andere denken aan een thermo en hygrometer, sauna opgiet lepels, sauna emmers, sauna opgietmiddel en geuren. Houd hiermee rekening in je budget. Je kunt ook eventueel een dompelbad, stortemmer en voetenbad aanschaffen. Dit kan je ook later aanschaffen. Dan kan je er nog even voor sparen.

Laat een zwembad plaatsen

Voor het echte vakantiegevoel is een zwembad onmisbaar. Tegenwoordig zijn er ook kleine zwembaden, zodat je met een kleine tuin ook lekker kunt zwemmen. Vergeet niet ook een

zwembad verwarming aan te schaffen. Je weet immers nooit hoe het weer is in Nederland. Zo kan je ook op minder warme dagen genieten van je zwembad. Naast de aanschaf van het zwembad ben je ook onder meer kosten kwijt aan zwembad accessoires, onderhoud en materialen ter bescherming van je zwembad.  Je bespaart hierdoor wel kosten, omdat je nooit meer een entreeticket hoeft te kopen voor een openbaar zwembad.

Het kopen van een thuis sauna en zwembad is een grote investering. Als je er echter vaak gebruik van maakt haal je de kosten er zo uit. Je kunt daarnaast besparen op je accessoires en meubels door deze tweedehands aan te schaffen.